Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Toppi's in de tropen : herinneringen van een hydrograaf aan Nieuw-Guinea (1954 - 1960) naar een manuscript van ktz. b.d....

titelToppi's in de tropen : herinneringen van een hydrograaf aan Nieuw-Guinea (1954 - 1960) naar een manuscript van ktz. b.d. H.N.B. Roels (1932 - 1998) 
soortboek 
signatuur11 C 1 ROE 
inventarisnummer2004.4835 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerRoels, H.N.B.;  Lemmers, A.A.;  Kreffer, J.C. 
uitgeverDe Bataafsche LeeuwInstituut voor Maritieme Historie 
datumcop. 2004  
pagina's252 p. 
annotatieBevat woordenlijst, noten, bibliografie en register op persoons-, geografische en scheepsnaam. Uitg. in samenw. met het Instituut voor Maritieme Historie. Memoires van kapitein-ter-zee en hydrograaf H.N.B. Roels, in dienst van de Koninklijke Marine, over zijn periode in Nieuw-Guinea. Daarbij schetst hij niet alleen een beeld van zijn werk maar ook van het leven aan boord van de opnemingsvaartuigen. 
geografische naamNieuw-GuineaNederland 
startdatum1954 
einddatum1960 

Commentaar van bezoekers

Horstmann, J.H. | 2017-01-10 | 15:14:26 Nadat ik uit NNG terug was, werd ik geplaatst op Hr.Ms. Luymes, onde cdt A. Grondelle! de 1e Off. was Ltz 1. Roels. Enfin het meetboek was op straat geraakt, wat ik mij nog zeer goed kan herinneren! Wij waren toen op de Corantijn rivier (in apenland!) De benaming voor de verschillende boeien, werden door Ltz 1. Roels als volgt benoemd: Baken SU, baken RI, baken NAME, baken POK, baken KEN en baken LAND. Dan kunt ongeveer nagaan hoe het daar was!. Hartelijke groet.., J.H.Horstmann(Ex Matr.1)
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.