Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse stukken afkomstig uit het bezit van kapitein A. Vreugdenhil, onder meer betrekking hebbend op het torpederen van...

titelDiverse stukken afkomstig uit het bezit van kapitein A. Vreugdenhil, onder meer betrekking hebbend op het torpederen van het ss. "Tubantia" van de Koninklijke Hollandsche Lloyd.. 
soortdocumentatieartikelhandschriftmanuscript 
signatuurA-IV-1-751 
inventarisnummerS.4583(16) 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerVreugdenhil, A. 
datumca 1950  
annotatiedeze documentatie bevat: - diverse kranten- en tijdschriftartikelen m.b.t. de torpedering van de Tubantia of de herdenking van deze torpedering. - kaart van de Noordzeebodem waarop de positie van het wrak van de Tubantia staat aangegeven. - correspondentie omtrent de plaatsing van een artikel m.b.t. de herdenking van de torpedering van de Tubantia, waar Vruegdenhil informatie en foto's voor leverde -diverse manuscripten (getypt en geschreven) door Vreugdenhil - brief van een duitse vrouw, Gerda Kuhn, die als klein kind door toedoen van Vreugdenhil uit de zinkende Tubantia werd gered - artikel van Vreugdenhil, bestemd voor de redactie van de "Blauwe Wimpel", 1946 handelend over de ombouw van het Engelse troepentransportschip "Queen Elizabeth" tot passagiersschip (1946) 
geografische naamNoordzee 
startdatum1916 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.