Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Documenten betreffende de tewaterlating in 1963 van het honderdste schip van de KPM, de Straat Fremantle en twee documen...

titelDocumenten betreffende de tewaterlating in 1963 van het honderdste schip van de KPM, de Straat Fremantle en twee documenten betreffende de "Tjiwangi" en de "Tjisaroea" 
soortboek 
signatuurArch-0112 
inventarisnummer1993.4735 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
uitgever[s.n.] 
datum1963  
annotatieIn zuurvrije doos. 1 - Telegram aan de heer L. Speelman van de heer P. Meerdink waarin hij de directeur van de KJCPL geluk wenst met de 'Straat Fremantle'. 2 - Anonieme brief (waarschijnlijk van de heer Meerdink) aan de heer Van Kretschmar betreffende de door hem uitgesproken gelukwensen bij de tewaterlating van de 'Straat Fremantle'. 3 - Uitnodiging voor de tewaterlating van de 'Straat Fremantle' op 24 december 1963 om 10.00 uur. 4 - Brief van de heer Meerdink van 'het KPM-bureau' aan de heren Reijneker en Terwogt waarin hij hen bedankt voor het telegram bij de tewaterlating van de 'Straat Fremantle'. 5 - Luchtpostbrief van de heer Van Kretschmar aan de heer Meerdink met gelukwensen voor de tewaterlating van de 'Straat Fremantle'. 6 - Krantenartikel uit de Nieuwe Rotterdamsche Courant d.d. 27 december 1963 waarin de tewaterlating van de 'Straat Fremantle' wordt verslagen. 7 - Kladpapiertje met de tekst "Hulde aan de ontwerper van de Tjiwangi, met hartelijke dank aan alle lieve geefsters". 8 - Vel papier met aantekeningen omtrent de geschiedenis van de schepen 'Tjisaroea' en 'Tjiwangi'. 
geografische naamAustralieRotterdam 
startdatum1963 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.