Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De Aanmerkenswaardigste en Alomberoemde Zee- en Landreizen der Portugeezen, Spanjaarden, Engelsen en Allerhande Natiën: ...

titelDe Aanmerkenswaardigste en Alomberoemde Zee- en Landreizen der Portugeezen, Spanjaarden, Engelsen en Allerhande Natiën: zoo van Fransen, Italianen, Deenen, Hoogh- en Nederduitsen Als van veele andere Volkeren. Voornamelyk ondernomen tot Ontdekking van de Oost- en Westindiën, Midsgaders andere Verafgelegene Gewesten des Aardryks. Behelzende Niet alleen de zeldzaamste Gevallen der vorstelyke Afgezanten en byzondere Reizigers; maar zelfs eene naauwkeurige beschryving dier Vreemde Landschappen, Steden, Goud- en Zilverryke Bergen, Paerelvisscheryen, Rivieren, Inwooners en derzelven Gewoontens, Huwlyken, Lykstatiën, Konsten, Handteeringen, en Oorlogen. Als ook de Gewasschen, Vogelen, Visschen, Onbekende Dieren en diergelyke Byzonderheden van ieder Landstreek. Insgelyks de Volkplantingen der Europeërs, Overwinningen, Nederlaagen, het vestigen hunner Sterktens, opbouw des Koophandels, en veele aanmerklyke Geschiedeniszen, In den Aanvang, Voortgang en in 't Vervolg van tyd voorgevallen. Voormaals alleen ten deele verzaameld en in het Hoogduits uitgegeeven. 
soortboek 
signatuurARCH 4 F 6-9 
inventarisnummer30203 
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerGottfried, Johan Lodewyk;  Barros, Joan de;  Herrera, Antonio de 
uitgeverWeduwe BoucquetVan der DeysterJanssoons van der Aa 
datum1727  
pagina's116 reizen beschreven in 8 dl. in 4 bd. 
annotatieTiteluitgave van de Serie van 8 delen verdeeld over 4 banden die elk onderverdeeld zijn in twee stukken, met in totaal 116 reizen met eigen titelpagina's dat alleen beschreven wordt in deel: De Doorlugtige Scheeps-Togten der Portugysen na Oost-Indiën, Mitsgaders de voornaamste Gedeeltens van Africa en de Roode-Zee met alle daar omtrent gelegene Eylanden, zedert de eerste Ontdekkinge , en vervolgens op Bevel en Kosten, van de Kroon Portugaal gedaan ... ; De overige delen hebben de titels: De Aanmerkens-waardige Voyagien door Francoisen, Italiaanen, Deenen, Hoogduytsen en andere Vreemde Volkeren gedaan na Oost- en West-Indiën, Mitsgaders door andere Gewesten ... ; De Gedenkwaardige en al-om Beroemde Voyagien der Spanjaarden na West-Indiën, Namentlijk in het Zuyder- en Noorder-gedeelte van het eertijds onbekende America, Met alles des selfs naby-gelegene Eylanden en onderhoorige Koningrijken, op uytdrukkelijk bevel van den Koning van Castilien door der selver Ontdekkers ondernoomen, In het Jaar 1492 en so vervolgens .... èn: De Wijd-Beroemde Voyagien na Oost- en West-Indien, Mitsgaders andere Gedeeltens des Werelds, Gedaan door de Engelsen ... -perkamenten bd. - Tiele (bibl.) 10, vgl 6-9 ; Muller (1872) 1889 ; European Americana VI 19-20. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.