Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Tractaet Van Avaryen, Dat is: Gemeene Contributie van de Koopmanschappen en Goederen in den Schepe bevonden, om te helpe...

titelTractaet Van Avaryen, Dat is: Gemeene Contributie van de Koopmanschappen en Goederen in den Schepe bevonden, om te helpen dragen 't verlies van eenige Cooplieden of Schippers Goeden, gewilliglyk ge- gebeurt, om Lyf, Schip, en Goet te salveeren. 
soortboek 
signatuurARCH 4 A 28 
inventarisnummer30043 
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerWeytsen, Quintyn;  Leeuwen, S. van 
uitgeverGunter 
datum1695  
pagina's[14] p. 
annotatieOpgenomen in: Zee-rechten, Inhoudende dat Oudste en Hoogste Water-recht, Dat de Gemeene Kooplieden en Schippers hebben gemaekt in Wisbuy. De Zee-Regten gemaekt by Keyser Karel, als mede die van Konink Philippus de derde, inhoudende seekere Ordonnantie op 't stuck van de Asseurantie, Bodemyer, en toerustinge van de Schepen. Mitsgaders de Schips-Regten, gemaakt by de Oude An-Zee-Steden. Noch zyn hier bygevoegt de Willekeuren en Kostuymen van de Buyten en Binnelands-vaarders van Amsterdam op Rouan, Londen, Hamburgh, Antwerpen, Middelburgh, Rotterdam, Dordregt, Haarlem, Uytregt en Leyden, met het vervolgh van de selve. Noch de Tol-rolle in den Orizondt, voor de Onderdanen der Vereenigde Nederlanden. Noch de Instructie en Ordonnantie voor de Kommissarissen van de Zeevaert binnen Amsterdam, Rotterdam, etc. Met een Nieuwe Ordonnantie van 't Paal-Gelt. Met de Ordonnnantie der Pilotagie van de Lootsluyden t' Amsterdam, Huysduynen, de Helder, Petten, Calans-oog, texel, Vlielant, TerSchelling, en andere Plaetsen. En het Tractaat van Avaryen, gemaekt by Quintyn Weytsen, eertyds raad des Koninks van Spangien in den Hove van Hollandt. Met de Ordonnantie van Asseurantie en Avarye t' Amsterdam, Rotterdam en Middelburgh in Zeeland, met het Vervolg van de selve. Tot nut en dienst van alle Kooplieden, en die ter Zee varen en Reeden, by een vergadert met een gemeene Tafel, op alle de Articulen by A B C gestelt, also den Leser in 't navolgende Blad sal vinden. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.