Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Vrachtschip m.s. Guineekust van de Hollandsche Stoomvaart Maatschappij wordt de haven van Amsterdam ingesleept door slee...

titelVrachtschip m.s. Guineekust van de Hollandsche Stoomvaart Maatschappij wordt de haven van Amsterdam ingesleept door sleepboten van de Fa. Goedkoop. Gebouwd in 1955 bij A. Vuyk en Zonen te Capelle a/d IJssel. In 1964 overgenomen door de S.M.N., in 1969 verbouwd tot containerschip en herdoopt Eemstroom. Na enkele malen doorverkocht te zijn, in 1980 gesloopt 
inventarisnummer053383 
museumNederlands Instituut voor Militaire Historie   Nederlands Instituut voor Militaire Historie
scheepsnaamvrachtschipGuineekust, m.s. 
datum1955  
trefwoordenfoto 

Commentaar van bezoekers

Rob Erisman | 2019-02-04 | 06:54:11 Ik heb 1 reisje gemaakt op deze boot nadat hij was omgebouwd, bij mijn weten vaarde hij op Felixtowe. Ik kan me er eigenlijk weinig van herinneren. Ik heb ook op de andere drie Hwal-boten van de HSM gevaren en zo'n beetje op alle stroom-boten.    
Roel Krijger | 2015-09-21 | 17:08:31  Hallo, ik heb van ongeveer 1959 tot ongeveer 1962 op de angolakust en guineekust gevaren als vierde en derde werktuigkundige.Ik zal graag nog wat meer willen weten omtrent de verdere geschiedenis van beide schepen. M.v.g. Roel Krijger (23-8-1935)
x | 2012-02-07 | 12:02:48De naam van de rederij is onjuist vermeld. Correct is: Hollandsche Stoomboot Maatschappij De Hollandsche Stoomvaart Maatschappij bestond rond 1900.
Anne J de Vries | 2012-01-29 | 19:39:40Ik heb jaren op de Eemstroom gevaren, nadat het tot containertschip was omgebouwd. Het schip voer toen bij de Nedlloyd (NL). Bij mijn weten was het het eerste Nederlandse containerschip. De NL had in Japan de Abel Tasman in aanbouw. Om de toekomstige gezagvoerders en officieren te trainen werden ze op het kleine omgebouwde Guineekust geplaatst. De reguliere containerlijn ging van Tilbury (Engeland) naar Canada: St John en verder de Lawrencerivier op tot Quebeck. Het schip was eigenlijk niet geschikt voor dat deel van de Atlantic en er werd meer genavigeerd op de weerkaart, dan op de zeekaarten. Ik herinner me nog de vele keren dat we ten gevolge van depressies zuidelijk moedten uitwijken. Soms wel 2 dagen lang, om dan weer de oorspronkelijke grootcirkelroute op te zoeken. Het schip was uitgerust met de wonderbaarlijke Werkspoor-Lugtmotor. Toen het schip werd opgelegd in Amsterdam voor de verkoop (sloop) heb ik nog enkele maanden de wacht gedraaid. Er zijn nog vele verhalen over dit dappere schip te vertellen. Voor geïnteresseerden: mail me gerust.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.