Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Vloeihobbel van verzilverd koper met koperen binnenzijde, nog voorzien van vloeipapier, aan de bovenzijde en zijkanten r...

titelVloeihobbel van verzilverd koper met koperen binnenzijde, nog voorzien van vloeipapier, aan de bovenzijde en zijkanten rijk versierd met diverse gedreven voorstellingen en inscripies. Aan bovenzijde de tekst 'Aangeboden door het Personeel 1904-1929'. 
inventarisnummer1917 
collectieTabakshistorie    
museumMuseum aan de A   Museum aan de A
datum1929  
omschrijvingvloeihobbel met ronde gebogen onderzijde en vlakke zijkanten en bovenzijde met zilveren knop in het midden van verzilverd koper met koperen binnenzijde, aan de bovenzijde en zijkanten rijk versierd met diverse gedreven voorstellingen en inscripies. Aan bovenzijde de tekst 'Aangeboden door het Personeel' met de afbeeldingen van de fabrieken in 1904 en 1929 met daarboven in vaandels deze jaartallen. Aan de ene zijkant de inscripies 'Arbeid - Welvaart' in een bloemrank met daaronder ankers, links de afbeelding van een smit met aanbeeld en vuurplaats en rechts een moeder en kind in eenkorenveld met opgaande zon. Aan de andere zijde het wapen van Rotterdam met bloemen en bladeren. 
afmetingenlengte 17.2 cm 
breedte 9 cm 
hoogte 11 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.