Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kantinegebouw tijdens ouderdag op Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn, circa 1964

titelKantinegebouw tijdens ouderdag op Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn, circa 1964 
inventarisnummer61558 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
makerFoto Blom 
scheepsnaamkantine 
omschrijvingEen gelopen ansichtkaart, met op de voorzijde een zwart-witfoto van het kantinegebouw van de Van Braam Houckgeestkazerne te Doorn. Op het terras zitten en staan mariniers met hun ouders, bij de gelegenheid van een ouderdag voor marinier-zeemiliciens in opleiding. Aan de achterzijde is de kaart geadresseerd aan de heer W.T. Verdoorn in Amsterdam-Noord. De afzender is moeilijk te lezen. Rechtsboven zit een postzegel van 15 cent met een poststempel van Papendrecht uit 1964. 
afmetingenhoogte 9.0 cm 
breedte 14.0 cm 
 
startdatum1964 
einddatum1964 

Commentaar van bezoekers

Laura van Beek | 2016-08-01 | 11:47:17Ik vroeg me af of de kaart nog te bezichtigen is? De afzender van de kaart is mijn overgrootmoeder en Corrie, over wie wordt geschreven is mijn oma. Zij zou het leuk vinden om de kaart nog eens te zien.  
Sjak Draak, collectiebeheerder Mariniersmuseum | 2014-02-11 | 16:17:46@ Wim Verdoorn: Helaas kennen we de exacte herkomst van de kaart niet. Hij is door een verzamelaar van ansichtkaarten aan het Mariniersmuseum geschonken. Hoe hij er aan gekomen is kunnen we niet nagaan.
Wim Verdoorn | 2014-02-11 | 00:08:36Wonderlijk dat ik deze kaart op uw site zie. Ik ben de zoon van de geadresseerde (mijn vader W.T.Verdoorn). De afzender blijkt de zuster(Marie Aartsen) van mijn moeder te zijn. Haar zoon (mijn neef dus) was kennelijk in 1964 in Doorn gelegerd. Naam: Jan La Soe. Vraag: Hoe bent u aan deze kaart gekomen? Ik ben reuze benieuwd.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.