Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Mariniers en burgers bij Indisch treintje

titelMariniers en burgers bij Indisch treintje 
inventarisnummer42357 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
trefwoordenfoto 
omschrijvingZwart-witfoto met witte kartelrand. Mariniers en burgers bij Indisch stoomtreintje. 
afmetingenhoogte 9.4 cm 
breedte 6.6 cm 
 
startdatum1936 
einddatum1937 

Commentaar van bezoekers

Sjak Draak, collectiebeheerder | 2021-05-04 | 15:51:19@ GW de Graaf: Dank voor uw opmerkzaamheid! Het is inderdaad een dieselelektrische motorwagen van de MBS. De vergissing is ontstaan omdat deze foto deel uitmaakte van een stapeltje foto's van een marinier in Indië. Mogelijk staat de marinier als toeschouwer bij het groepje rechts, of is hij de fotograaf. De motorwagen lijkt in brand te staan. Is dit bij Gennep, of elders op het traject Nijmegen-Venlo?
Sjak Draak, collectiebeheerder | 2021-05-04 | 15:51:16@ GW de Graaf: Dank voor uw opmerkzaamheid! Het is inderdaad een dieselelektrische motorwagen van de MBS. De vergissing is ontstaan omdat deze foto deel uitmaakte van een stapeltje foto's van een marinier in Indië. Mogelijk staat de marinier als toeschouwer bij het groepje rechts, of is hij de fotograaf. De motorwagen lijkt in brand te staan. Is dit bij Gennep, of elders op het traject Nijmegen-Venlo?
GW de Graaf | 2021-04-21 | 12:20:26 Dit is overduidelijk niet in Indië, maar gewoon in Nederland! De foto toont een motorwagen van de Maasbuurt Spoorwegmaatschappij (MBS) bij Gennep. 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.