Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Nederlands Nieuw-Guinea, het 41e INCO VERPEL 411

titelNederlands Nieuw-Guinea, het 41e INCO VERPEL 411 
inventarisnummer15196 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
makerKwakkel, H.;  ;  Knoop, G. 
omschrijvingEen DVD met kleurenbeelden van het 41e INCO VERPEL 411 in Nederlands Nieuw-Guinea. Het betreft foto- en filmmateriaal uit de periode van april tot en met december 1961, waarin dit versterkte peloton in de omgeving van Manokwari en de Radja Ampat verblijft. De volgende onderwerpen komen in een 72 minuten durende film aan bod: het vetrek vanuit Doorn; het vertrek vanaf Schiphol met het vliegtuig; de vliegreis via Tokyo naar Biak; overzichtsbeelden van het kazerneterrein en de omgeving van Biak met onder meer verschillende legeringsgebouwen, de locale bevolking aan het werk op de kazerne, tenten, het gezinsleven, vrijetijdsbesteding, sport, het KLM hotel, het vliegveld met vliegtuigen, gebouwen in aanbouw, diverse voertuigen zoals jeeps en scooters; het vertrek vanaf Biak met landingsvaartuig L9608 naar Manokwari; overzichtsbeelden van de kazerne te Manokwari met de tenten, een slaapzaal, diverse voertuigen, de keuken, plunje wassen, de ziekenboeg, de eetzaal, het wachtlopen en bellen; mariniers die zich klaar maken voor een oefening of patrouille uitgerust met helm en bepakking; mariniers oefenen het verplaatsen via een touw, de catcrawl en touwklimmen; een rubberbootoefening; een oefening op het eiland Wappi, bestaande uit een veldoefening en enkele schietoefeningen met zowel geweer als mitrailleur; overzichtsbeelden van de omgeving van Manokwari; het graf van de op 16 september 1961 omgekomen marinier G.C.L.M. Duin op de Pasir Poetih begraafplaats te Manokwari; de viering van Koninginnedag in Manokwari met de daarbij behorende parade door de stad; een demonstratie in Manokwari; een bivak op Waigeo, een van de eilanden van de Radja Ampat, met beelden van de reis er naar toe per schip, het kampement met de dagelijkse bezigheden zoals de afwas, brood bakken, wassen en vrije tijd; beelden van de "Ster" garage in Manokwari, waar mariniers aan verschillende auto's sleutelen. Naast het filmmateriaal staan er nog 150 foto's van dezelfde onderwerpen op de CD. 
afmetingenlengte 72 min 
 
startdatum1961-04 
einddatum1961-12 

Commentaar van bezoekers

Antoon Roet | 2022-02-21 | 15:07:38 Is dit beeldmateriaal beschikbaar. Ik heb de makers heel goed gekend, was van de zelfde lichting en opleiding in Manokwari in Nederlands Nieuw Guinea.
nicolai brands | 2017-03-01 | 15:06:59 hoe kan ik dit beeldmateriaal bezichtigen waarschijnlijk staat mijn vader op dit beeld materiaal.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.