Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Opengewerkte medaille op rood fluweel

titelOpengewerkte medaille op rood fluweel 
inventarisnummer05444 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
trefwoordenmedaille 
omschrijvingOpengewerkt medaille met klaar anker, kanonsloop, geweer met bajonet, toorts. Vaste kroon. Lint geel, zwart/blauw-wit-rood. Achterzijde rood fluweel. 
afmetingenhoogte 8.7 cm 
breedte 3.6 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Erik Muller | 2018-06-11 | 16:56:53Aanvulling: dit is het draagteken voor leden. Dus alleen als je lid was kon je dit dragen. Er zat geen gradatie in voor langdurige dienst. Het lint werd vaak aangepast per afdeling. Zwart geel heeft dus een betekenis voor de stad waar de afdeling gevestigd was.
Sjak Draak, collectiebeheerder Mariniersmuseum | 2015-01-14 | 12:06:07@ Ronald Westmaas: De onderscheiding is inderdaad van de Koninklijke Vereeniging van Oud-Strijders der Zee- en Landmacht uit de Tropische Gewesten "Het Vaderland Getrouw". In onze collectie zijn een drietal onderscheidingen van deze vereniging aanwezig. Dank voor de attendering hierop, bij de beschrijving hiervan was de link nog niet gelegd.
Ronald Westmaas | 2015-01-08 | 22:22:53 H.v.g. Blijkt voor "Het vaderlans getrouw" te staan Medaille voor langdurig lidmaatschap. Van oud strijders. Ik kreeg deze ook voor de Buffel bij wat persoonlijke spullen van een Matroos en verzetsheld waar ik voor gezorgd had dat hij ook zijn mobilisatiekruis gekregen heeft. Hij wist zelf niet meer waarom hij hem had ontvangen.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.