Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Vlag Contact Oud-Mariniers

titelVlag Contact Oud-Mariniers 
inventarisnummer03831 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
trefwoordenvlag 
omschrijvingEen vlag van het Contact Oud-Mariniers. Een donkerblauwe vlag met twee horizontale banen van 11 cm breed op 10 cm van de boven- en onderkant af, en 34 cm uit de linkerzijde het embleem van het Korps Mariniers van 34 cm breed en 42 cm hoog. 
afmetingenhoogte 97 cm 
breedte 147 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Sjak Draak, collectiebeheerder Mariniersmuseum | 2013-02-21 | 08:59:38@ John Wouda: Dank voor de aanvulling! We zullen de beschrijving in ons registratiesysteem aanpassen en de extra informatie toevoegen. Na de eerstvolgende update van Maritiem Digitaal zullen de wijzigingen ook hier zichtbaar zijn.
John Wouda | 2013-02-20 | 16:57:51Zag uw omschrijving en als ontwerper voeg ik bij deze een aanvulling toe. De hoogte van het vlak of de vlag wordt in negen gelijke banen verdeeld. Zo ontstaat baan twee en acht in rood ( PMS 185) op donkerblauwe achtergrond ( PMS 282) Korpsembleem staat tussen deze twee rode biezen aan de broekingzijde in wit of ongekleurd. Goedgekeurd op 20 april 1990 door landelijk bestuur COM in vergadering bijeen te Utrecht. Gelet op dit besluit hebben de Admiraliteit, de Hoge Raad van Adel en Commandant Korps Mariniers toestemming verleend aan de vereniging Contact Oud Mariniers deze vlag te gebruiken. Diverse maatvoeringen , ook als fanion voor ceremonieel met streamer voor de afdelingen
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.