Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Inspectie door prins Hendrik van het Korps Mariniers, tijdens de parade op het Schuttersveld te Rotterdam, 10 december 1...

titelInspectie door prins Hendrik van het Korps Mariniers, tijdens de parade op het Schuttersveld te Rotterdam, 10 december 1925. 
inventarisnummer02824 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
makerHoven, Ruud v.d. 
omschrijvingOlieverfschilderij, verbeeldende de inspectie door prins Hendrik van het Korps Mariniers, tijdens de parade op het Schuttersveld te Rotterdam, ter gelegenheid van de uitgestelde viering van de 250ste korpsverjaardag op 10 december 1925. Op de achtergrond een huizenrij met daarvoor kale, winterse bomen. Op een modderig Schuttersveld staan mariniers op twee gelederen opgesteld, met gepresenteerd geweer. Voorlangs loopt de inspecterende prins Hendrik, met in zijn gevolg diverse autoriteiten, waaronder de minister van Marine J.M.J.H. Lambooy, de vice-admiraal F. Bauduin, de inspecteur Korps Mariniers kolonel P.S. Groen en uiterst links de paradecommandant majoor der mariniers Oele. Het schilderij is gevat in een houten, geornamenteerde en vergulde lijst. 
afmetingenhoogte 82 cm 
breedte 97.5 cm 
diepte 7 cm 
 
startdatum1925 
einddatum1940 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.