Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kolonel der mariniers Jan Marius de Salve

titelKolonel der mariniers Jan Marius de Salve 
inventarisnummer02743 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
omschrijvingEen portret van (hoogstwaarschijnlijk) kolonel der mariniers Jan Marius de Salve. Hij draagt een grijze pruik, een wit vest met gouden galons, daarover een blauwe jas met gouden galons langs de kraag, de voorpanden van de jas en op de mouwomslagen. Zijn rechterhand is in zijn vest gestoken. In zijn linkerhand een omslag met de tekst: "Weledele Gestrenge Heer, Johannes Heijligers, Johan de ... , Gouverneur over de Plaetse de Berbice, over het Fort Nassou, Schip de, Maria Margaretha, Capblaus Dachboot, te Rio Berbice, DGG." 
afmetingenhoogte 85 cm 
hoogte 103 cm 
breedte 74.5 cm 
breedte 93 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Piet van Liempt | 2023-01-07 | 18:22:46 Goedendag, Volgens verschillende bronnen is zijn naam niet Jan Marius de Salve, maar Jan Marcus de Salve. Zie bijv. https://www.den-uijl.nl/genealogy/9/249524.htm Met vr. gr.
Floor ter Haar | 2013-01-17 | 16:08:31Geachte heer/mevrouw, Graag zou ik een reproductie willen bestellen met hoge resolutie van het schilderij van het portret van Jan marius de Salve, ca. 1765. Wat zijn de kosten hiervan? Met vriendelijke groeten, Floor ter Haar
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.