Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Aftekening der schilderije, op 't Stadhuis te Dordrecht geplaatst ter gedagtenisse van de overwinning bij Chattam in 't ...

titelAftekening der schilderije, op 't Stadhuis te Dordrecht geplaatst ter gedagtenisse van de overwinning bij Chattam in 't jaar 1667, onder 't beleid van Kornelis de Wit, Ruwaard van Putten. 
inventarisnummer01695 
museumMariniersmuseum   Mariniersmuseum
makerSchouman, A. 
omschrijvingCornelis de Witt geroemd door engeltjes met op de achtergrond de slag bij Chatham. Op de voorgrond zittend tegen romeins gecanneleerde pilaren een man met sluik krullend haar. Links van hem 3 engeltjes die de hoorn des overvloeds vasthouden. 5 engeltjes zweven in de lucht, een houdt lauwerkrans boven hoofd van man (vermoedelijk Kornelis de Wit). Een engel blaast op een bazuin. Onderaan de heuvel waarop de man zich bevind, staat een rij kanonnen en een vlag. Daarachter bevindt zich de zee met sloepen en fregatten. Rechts is er nog een uitloper van land te zien. In de verte rechts komen er zwarte wolken van de schepen. Daarachter aan de horizon zijn vage contouren van bergen/heuvels te zien. De man is gehuld in een gedrapeerde mantel. Linksboven waar de kolonnes door de beeldrand afgesneden worden heeft een draperie. 
afmetingenlengte 28.5 cm 
breedte 21.2 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.