Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Facsimile van de gravure getiteld 'Gezigt van een gedeelte van de Haven met de Vismarkt, Kerk en Tooren der Stede Vlaard...

titelFacsimile van de gravure getiteld 'Gezigt van een gedeelte van de Haven met de Vismarkt, Kerk en Tooren der Stede Vlaardingen' door Jan Casper Philips naar tekening van Cornelis Pronk, datering 1743-1747, 1966 (?) 
inventarisnummerP0059 
collectieprenten    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerPronk, Cornelis;  Philips, Jan Casper 
afmetingenhoogte 11.5 cm 
breedte 24.0 cm 
 
startdatum1743 
einddatum1747 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2014-11-12 | 08:22:45@Fred Sint: Een kleine correctie op uw opmerking. Musea zijn niet helemaal onkundig van de waarde van de objecten die zij beheren, maar zien het niet als hun taak om daar publiekelijk uitspraken over te doen. Stellers van vragen zoals deze worden door musea in de regel doorverwezen naar een beëdigd taxateur. Marktplaats lijkt me niet bepaald de meest geëigende plek om een indicatie te krijgen van de waarde van deze gravures.
fred sint | 2014-11-11 | 11:32:55Marijke, Musea zijn over het algemeen niet bekend met de waarde van objecten. Zij hebben immers geen verkoop functie. Beter is het informatie te verwerven via een veilinghuis of antiquair. Of op marktplaats zetten. Voor de duidelijkheid ik ben niet verbonden aan enig museum.
Marijke | 2014-11-07 | 18:06:47 Beste, Ik heb drie ingelijste gravures van J.C. Philips met zichten op Vlaardingen waaronder deze. Afmetingen zijn echter iets kleiner. 10 op 22 cm. Achteraan stempel met S.A. Maarleveld - kunsthandel - spiegels - lijsten - Hoogstraat 207 - Vlaardingen. Heeft u hierover iets meer info en heeft deze gravure enige waarde? Kocht de werkjes in eerste instantie voor de lijstjes... Met vriendelijke groeten, Marijke Rampelberg
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.