Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Foto voorstellende een duivenprijsbeker op de schoorsteenmantel in de spreekkamer van dokter Moerman, door Elly Dijkshoo...

titelFoto voorstellende een duivenprijsbeker op de schoorsteenmantel in de spreekkamer van dokter Moerman, door Elly Dijkshoorn, datering 2 september 2015. 
inventarisnummerF20797 
collectiefoto's    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerDijkshoorn, Elly 
omschrijvingEen detail van de spreekkamer van dokter Cornelis Moerman (1893–1988) op landgoed Hoogstad in Vlaardingen, zoals deze eruit zag toen de dokter hier zijn praktijk had. Op de schoorsteenmantel staat vooraan een duivenprijsbeker die dokter Moerman in 1985 heeft gewonnen. Bovenaan de beker een embleem met een voorstelling van een duif. Op de voet is een plaatje bevestigd met daarop de tekst: "Samenspel -PV de Adelaar - Grote Fond Schiedam-Vlaardingen-Maassluis. 3e Kampioen 1985. Dr. C. Moerman" In de weerspiegeling van de buik van de beker is de kunstenares met haar Nikon camera te zien. Achter de beker staat links een rijkversierde aardenwerk kruik met op de buik de tekst 'Calvall', en rechts een groengekleurde glazen fles met vloeistof. 
afmetingenhoogte 105 cm 
breedte 70 cm 
 
startdatum2014 
einddatum2019 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.