Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Plankje met gedenkschrift afkomstig uit de toren van de Grote Kerk van Vlaardingen, waarop de in 1939 aangebrachte tekst...

titelPlankje met gedenkschrift afkomstig uit de toren van de Grote Kerk van Vlaardingen, waarop de in 1939 aangebrachte tekst memoreert aan de oorlogsdreiging en mobilisatie van timmerman Maarten Kalisvaart, datering op of na 26 augustus 1939. 
inventarisnummer09334 
collectieaandenkens    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerKalisvaart, Maarten;  Slangen, F.;  Don, J. 
omschrijvingHouten plank, vloerdeel, met messing en groef, ongeverfd, tekst 'Deze koepel is gemaakt door: M. Kalisvaart en F. Slangen. M. Kalisvaart werd 26 aug. 1939 onder de wapenen geroepen wegens mobilisatie en heeft J. Don zijn werk overgenomen en de koepel af helpen maken. M. Kalisvaart is 30 j. en te Vlaardingen geboren. J. Don is 24 jaar en te Vlaardingen geboren. F. Slangen is 29 j. en te Düsseldorff (D) geboren. ------------------- De internationale toestand is angstwekkend. Duitschland is in oorlog met Polen, Frankrijk en Engeland en tevens met den Engelsche Domeinen. Hitler de Führer van Duitschland is de duivel in eigen persoon of hij is krankzinnig. Nederland probeert neutraal te blijven doch zijn neutraliteit word geschonden door Engelsche en Duitsche vliegtuigen'. Tekst is met potlood aangebracht. 3 spijkergaten, barstjes, kwast uit de groef losgeraakt. 
afmetingenhoogte 79.0 cm 
breedte 12.0 cm 
dikte 2.2 cm 
 
startdatum1939-08-26 
einddatum1940 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.