Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Bronzen medaille, met lint en draagspeld, van de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen te Rott...

titelBronzen medaille, met lint en draagspeld, van de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen te Rotterdam, verleend aan C. van Kempen, gedateerd 17 februari 1900. 
inventarisnummer07771 
collectieonderscheidingen (eretitels)    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
trefwoordeneremedailles,  reddingsmedailles 
omschrijvingBronzen medaille, inv. 7771a, met lint en draagspeld (7771b) van de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen te Rotterdam, voorzijde afbeelding van een redding, op de voorgrond wordt een schipbreukeling aan land gedragen. Keerzijde randschrift 'ZUID-HOLLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT REDDING VAN SCHIPBREUKELINGEN TE ROTTERDAM' gravering omkaderd door lauwertak 'C. van Kempen, 17 februari 1900'. Draagspeld inv. 7771c, brons, vorm wimpel, opschrift 'Z.H.M, T.R.V., S' met groen-wit-groen lint. Bijbehorend doosje, rood, met goudkleurig impressum 'Z.H.M, T.R.V., S.', binnenkant goudkleurige impressum op wit textiel 'J. Keulemans & Zoon, Hoofdsteeg 9, Rotterdam' inv. 7771c. 
afmetingendiameter 5.4 cm 
dikte 0.3 cm 
hoogte 1.4 cm 
lengte 5.2 cm 
dikte 0.1 cm 
hoogte 3.8 cm 
breedte 7.5 cm 
lengte 13.0 cm 
 
startdatum1900 
einddatum1900 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.