Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kuipvormige slede met voorstelling en opschrift ter herdenking van de Slag bij Waterloo van 18 juni 1815, gebruikt bij d...

titelKuipvormige slede met voorstelling en opschrift ter herdenking van de Slag bij Waterloo van 18 juni 1815, gebruikt bij de vijftigjarige herdenking op 18 juni 1865. 
inventarisnummer06053 
collectievervoermiddelen    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
omschrijvingHoge achterkant van 90.6 cm, lage achterkant van 51.6 cm. Zowel voor- als achterkant hebben bovenop een half ronde handgreep. De zijkanten eindigen bovenaan de achterkant in twee vogels (papegaaien?). Slede is aan de buitenkant donkergroen beschilderd met een witte lijn ca. 15 cm van de rand. De vogels zijn lichtgroen. De lage voorkant is aan de buitenkant eveneens groen geschilderd en draagt een voorstelling met opschrift en datum. Over de rand loopt een metalen beschermstrip, die om de ca. 3 cm vastgenageld is. Deze strip loopt over de onderkant van de zijkanten naar de bovenkant van de achter- en voorkant.De zijkanten worden door middel van 11 planken, waarvan 3 gebarsten, met elkaar verbonden; deze zijn aan de binnenkant rood/bruin geverfd. In de binnenkant zit een tussenschot met 2 losse horizontaal geplaatste planken, bedoeld als zitting, in dezelfde rood/bruine kleur. Op de planken is met bruin en wit een kussen met hoekfranjes geschilderd. 
afmetingenhoogte 90.6 cm 
hoogte 51.6 cm 
breedte 37.5 cm 
 
startdatum1865 
einddatum1865 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.