Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Tegeltableau in houten lijst, met afbeelding van het rederijpand van 'Zeevisserij Maatschappij De Noordzee' van D. van ...

titelTegeltableau in houten lijst, met afbeelding van het rederijpand van 'Zeevisserij Maatschappij De Noordzee' van D. van der Heul, in 1925 door het personeel aangeboden aan Dirk van der Heul t.g.v. het 25-jarig bestaan. 
inventarisnummer05607 
collectieaandenkens    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerPorceleyne Fles, De 
omschrijvingTegeltableau met zes vierkante delfsblauwe tegels in eikenhouten lijst, voorstellende het rederijpand 'Amerika' van 'Zeevisserij Maatschappij De Noordzee' aan de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen. Voor de wal liggen 2 schepen afgemeerd, een stoomsleper en een zeillogger, mogelijk de VL 145 Julie of de VL 146 Cornelia Wilhelmina. Rechts van het pand 'Amerika' een kantoorpand met 'torentje', aan de linkerkant enkele pakhuizen. Onderaan de voorstelling een tekstrol 'Den Heer D. van der Heul, aangeboden door het gezamelijk personeel, 1900 1 juni 1925', rechtsonder datering en kenmerk 25 (=1925) F Delft. De glazuurlaag van de tegels hebben craquelures. 
afmetingenhoogte 30.0 cm 
diepte 4.5 cm 
breedte 45.5 cm 
 
startdatum1925-06-01 
einddatum1925-06-01 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.