Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Vaandel Ned. Chr. Bond van Personeel in Publieken Dienst Afdeling Vlaardingen, opgericht 1915, vervaardigd door Van Oven...

titelVaandel Ned. Chr. Bond van Personeel in Publieken Dienst Afdeling Vlaardingen, opgericht 1915, vervaardigd door Van Oven, Den Haag. 
inventarisnummer02023 
collectiecommunicatiemiddelen    
museumMuseum Vlaardingen   Museum Vlaardingen
makerOven, Van 
omschrijvingSmal, trapeziumvormig vaandel van donkerrood velours. De bovenzijden van het doek zijn naar achteren geslagen. Op het doek is met metaaldraad de volgende tekst aangebracht: 'Ned. Chr. Bond van Personeel in Publieken Dienst Afd: Vlaardingen Opger: Febr: 1913'. Aan de bovenkant is een rijzende zon geborduurd; het symbool van hoop en vernieuwing, Tevens is een rand met franjewerk aangebracht. In het midden van het doek is het wapen van Vlaardingen door middel van applicaties en borduursels opgezet. De kroon, die het schild dekt, is bezet met ijzeren bollejes, die parels voorstellen. In de kroon is geslepen gekleurd glas ingezet. Het doek loopt uiteen in drie slippen die zijn afgezet met franjewerk en waarvan slechts nog de buitenste twee met kwasten zijn versierd. 
afmetingenhoogte 150.0 cm 
breedte 90.0 cm 
lengte  cm 
 
startdatum1920 
einddatum1930 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.