Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Bord Artikel 8 Reglement Rijks Stoomvaartdienst betreffende vuurstokers

titelBord Artikel 8 Reglement Rijks Stoomvaartdienst betreffende vuurstokers 
inventarisnummerMKERF/049 
collectieZwevend erfgoed Koninklijke Marine    
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
omschrijvingHouten bord met een geschilderde tekst van artikel 8 van het Reglement Rijks Stoomvaartdienst uit 1844: 'Geen andere dan kloeke lieden zullen tot vuurstokers aangenomen worden, van een sterk en gezond ligchaamsgestel teneinde de vuurhitte in de machinekamer te kunnen verduren'. Midden onderaan: 'Art. 8 Reglement Rijks Stoomvaartdienst 20 Aug. 1844'. Links bovenaan een toorts met daaronder: 'Vuurstokers van de 2de klasse'. Rechts onderaan twee gekruiste toortsen met de tekst: 'Vuurstokers van de 1ste klasse'. 
afmetingenhoogte 124 cm 
breedte 199 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Bert Corton | 2014-01-05 | 15:16:11Goed om dit bord weer eens te zien en te lezen. Als voormalig Machinist van de KM kwam ik tijdens de opleiding op TOKM(1972) dit bord dagelijks tegen in het schoolgebouw. De tekst maakte op de meeste van ons een behoorlijke indruk en we waren er op onze wijze trots op.
R. Koerse | 2013-09-14 | 09:41:00Dit bord hangt inmiddels op een prominentere plaats in de hal van gebouw Jurrjens van de Koninklijke Marine Technische Opleidingen (zie foto/uploaden geeft foutmelding).   
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.