Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kwikbarometer in kist

titelKwikbarometer in kist 
inventarisnummerMLD/0534 
collectieHistorische Verzameling Marineluchtvaartdienst    
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerDoorn, Van 
omschrijvingZwarte aluminium kwikbarometer in houten kist. De barometer heeft bovenaan eeen ophangring. Op het onderste deel staat: schroef bij transport sluiten bij aflezen verwijderen. Op de barometer zit een sticker met streepjescode van het kalibratiecentrum MEOB 219 566. Bovenaan staat het nummer 30-55 en Van Doorn De Bilt. 
afmetingenhoogte 96 cm 
diameter 7 cm 
lengte 103.5 cm 
hoogte 13 cm 
diepte 10.5 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Harmen van doorn | 2016-10-21 | 22:40:52 Hoi Frieda, Hij is gemaakt door mijn grootvader. Mijn vader heeft toen de fabriek overgenomen. Toen mijn vader overleed in1981 is de fabriek opgehouden te bestaan. Als je meer info wilt moet ik even het archief in. Vriendelijke groet, Aan iedereen inTasmania, Harmen Amsterdam
Frieda Beukenkamp | 2015-02-08 | 10:37:45 Hallo, ik ben in het bezit van een bijna dezelfde barometer. Gegevens; gemerkt met KNMI logo en KNMI MODEL 1939 N0 148. Aan onderste gedeelte; ____________________ LET OP VAN DOORN. BIJ VERVOER DE BILT. SLUITSCHROEF INDRAAIEN 01 K.N.M.I.04 000 126 Ook Een swivel en beugel , en het geheel in de originele houten doos met 3 bronzen sluiters. Barometer is brons en gewicht is roestvrijstaal (?) Ik kende deze B voor ongeveer 50 jaar en is sinds 10 jaar in mijn bezit. Is er meer informatie over deze B te verkrijgen? Ik zou ook graag de waarde voor verzekering en eventuele verkoop willen weten. Ik woon in Tasmania/ Australia en kom van een family van zeilers en heb zelf ook op een Klipperaak gewoont toen ' LENA' geheten. Ik hoop dat iemand op dit verzoek kan reageren , met dank, Frieda Ik zou graag meer informatie hebben over de vroege geschiedenis.
Frieda Beukenkamp | 2015-02-08 | 10:37:43 Hallo, ik ben in het bezit van een bijna dezelfde barometer. Gegevens; gemerkt met KNMI logo en KNMI MODEL 1939 N0 148. Aan onderste gedeelte; ____________________ LET OP VAN DOORN. BIJ VERVOER DE BILT. SLUITSCHROEF INDRAAIEN 01 K.N.M.I.04 000 126 Ook Een swivel en beugel , en het geheel in de originele houten doos met 3 bronzen sluiters. Barometer is brons en gewicht is roestvrijstaal (?) Ik kende deze B voor ongeveer 50 jaar en is sinds 10 jaar in mijn bezit. Is er meer informatie over deze B te verkrijgen? Ik zou ook graag de waarde voor verzekering en eventuele verkoop willen weten. Ik woon in Tasmania/ Australia en kom van een family van zeilers en heb zelf ook op een Klipperaak gewoont toen ' LENA' geheten. Ik hoop dat iemand op dit verzoek kan reageren , met dank, Frieda Ik zou graag meer informatie hebben over de vroege geschiedenis.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.