Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Gekleurde gravure uitgegeven door Gerard van Keulen te Amsterdam. Engels admiraalsschip voerende 104 stukken kanons

titelGekleurde gravure uitgegeven door Gerard van Keulen te Amsterdam. Engels admiraalsschip voerende 104 stukken kanons 
inventarisnummerKIM/1315PK 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerKeulen, Gerard van 
trefwoordenafbeelding,  grafiek,  gravure 
omschrijvingGekleurde gravure uitgegeven door Gerard van Keulen te Amsterdam. Engels admiraalsschip voerende 104 stukken kanons. Boeg- / zijaanzicht van het volgetuigde driemast zeilschip. Het schip voert o.a. de Engelse vlag en een aantal andere vlaggen. Links en rechts ook Engelse zeilschepen. Onder de afbeelding staat de titel: Engels Admiraals schip voerende 104 stukken kanons. Links onderaan: 't Amsterdam by Gerard van Keulen aan de Nieuwebrug. Rechts onderaan: cum privilgis ordin. Holland en Westfr. In een bruine schildpad lijst. 

Commentaar van bezoekers

Paul Sebregts | 2020-12-13 | 17:20:43Deze prent is ook eind jaren '60 begin jaren '70 heruitgebracht door het nederlands genootschap voor geschiedenisleraren in een beperkte oplage. Het betrof een serie van drie soortgelijke afbeeldingen. Af en toe kom je deze nog tegen maar verreweg de meeste zijn in de loop der jaren in de klaslokalen ten onder gegaan.
Joke dekker | 2017-05-12 | 13:50:31 Ik zou graag weten wat het jaartal is van deze prent. Hoeveel er van gemaakt zijn, en hoe je kunt zien of je een echte hebt. Ik heb er nsmelijk deze week een gekocht.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.