Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Decoratieve beker "Aan de nagedachtenis van Michiel Adriaanszoon de Ruyter van land- en stamgenooten in Zuid-Afrika, 24 ...

titelDecoratieve beker "Aan de nagedachtenis van Michiel Adriaanszoon de Ruyter van land- en stamgenooten in Zuid-Afrika, 24 maart 1907" 
inventarisnummerJ/003/009 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerKempen & Zonen, J.M. van 
datum1907  
omschrijvingZilveren beker met los deksel. De beker heeft een brede conische voet, de steel voorzien van een met zilveren parels bezette schijf. De conische kelk is aan de onderzijde voorzien van ingegraveerde langwerpige bladmotieven, en aan de bovenzijde voorzien van een parelrand en in elkaar gestrengelde sjerp en oranjetakken. Aan weerszijden lange oren voorzien van oranjetakmotief. Ingegraveerde tekst: "Aan de nagedachtenis van Michiel Adriaanszoon de Ruyter van land- en stamgenooten in Zuid-Afrika, 24 maart 1907". Het deksel vangt aan met een brede gladde naar binnen lopende rand, waarboven een parelsnoer loopt. De vorm wordt taps gevolgd door een brede rand met parels afgezet, voorzien van bladmotieven en eindigend in een dennenappel. Deze beker werd in 1907 door de consul-generaal F.M.Knobel te Pretoria namens de 'De Ruyter-commissie' aan de Minister van Marine aangeboden als prijs (wisselbeker) voor persoonlijke schietoefeningen. 
afmetingenhoogte 42 cm 
breedte 23.5 cm 
diepte 15 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.