Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Staande klok, zogenaamd 'staand horloge', J.N. Boyon met gemarmerde zuil

titelStaande klok, zogenaamd 'staand horloge', J.N. Boyon met gemarmerde zuil 
inventarisnummerF/005/097 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
makerBoyon, J.N. 
omschrijvingStaande klok J.N. Boyon met gemarmerde zuil. Ronde klok met witte wijzerplaat en zwarte Romeinse cijfers. Op de wijzerplaat staat bovenaan: "J.N. Boyon" en onderaan: "A Amsterdam". Met een open te klappen glas ervoor. Messing wijzers. Aan de voorzijde een goudkleurige rand van bladeren en aan de buitenkant een parelrand. De klok staat op een grijs gemarmerde houten pilaar met bovenaan een rand met goudkleurige bloemdecoratie. Onderaan de zuil een goudkleurige guirlande. 
afmetingenhoogte  cm 
breedte 85 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Leon Homburg, conservator Marinemuseum | 2014-08-28 | 09:05:18@ P. Chr. Doornhof: de klok staat in de entree van het Marinemuseum, vergezeld van moderne portretten van oude zeehelden. In de foto is naast de klok het portret van luitenant-admiraal Maarten Harpertsz Tromp zichtbaar. Over J.N. Boyon heeft het Marinemuseum geen extra info in huis. U zou het eens kunnen proberen bij het Museum van het Nederlandse Uurwerk: www.mnuurwerk.nl.
p chr doornhof | 2014-08-27 | 23:21:52 Geachte Heren/dames. Ik zag op internet de foto van de staande klok van J N boyon (gemarmerde zuil met vergulde ornamenten. In de foto staat een portret van een heer met snor en een voor mij onleesbare tekst. Mijn vraag is: is dit een afbeelding van J N Boyon en zo ja kunt u mij dan laten weten wat de tekst is. Ik bezit namelijk ook een staande klok van J N Boyon en zou het leuk vinden om iets meer over de maker te weten te komen. Met vr groet Pieter Doornhof Schapenhoek 12-14 Harderwijk Tel 0341 421015
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.