Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Pet, vlagofficer Koninklijke Marine, model 1926

titelPet, vlagofficer Koninklijke Marine, model 1926 
inventarisnummerD/001/134 
museumMarinemuseum Den Helder   Marinemuseum Den Helder
omschrijvingPet, petkap donkerblauw laken. Leren stormband, met goudkleurige ankerknopen bevestigd aan de pet. Om de pet een band van zwart galon met aan de voorzijde een geborduurd embleem (gekroond onklaar anker omgeven door eikeloof). Dubbel eikenloof op de petklep. 
afmetingenlengte 0 cm 
breedte 0 cm 
hoogte 0 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Fred Sint | 2013-08-17 | 12:05:39De pet Nieuw model de zogenaamde blauwe pet werd ingevoerd bij Koninklijk besluit van 21 oktober 1924 no 10.Deze werd in aanvullings blad no 25 op het reglement van 1909 beschreven en opgenomen.
Mr H. van Veen | 2013-08-17 | 08:46:20 Geen commentaar maar wel een vraag. Het hoofddeksel voor KM Officieren bestond in 1926 vlgs. mij uit een zg. Kepie. De afgebeelde pet is niet alleen van het huidige (later ingevoerde) Engelse model, maar deze betreffende pet heeft niet het Nederlandse, maar het Engelse eikenloof voor Vlagofficieren op de "visor". Dus misschien nog even checken? Er waren in WW2 nl. nog al wat NL KM Officieren die hun uniformen bi Gieves & Hawkes lieten maken en dan werd Engelse "rank lace" en "eikenloof" gebruikt, met een NL petembleem. Zelf bezit ik de rangonderscheidingstekens van VADM Jhr. E.J. van Holthe, die aan deze beschrijving voldoen. Met beste groeten, HV.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.