Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een hoog overslaande golf over de boeg van het passagiersschip ms. 'Sibajak' [...]

titelEen hoog overslaande golf over de boeg van het passagiersschip ms. 'Sibajak' [...] 
inventarisnummer1995.5279 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makeranoniem 
scheepsnaamSibajak 
omschrijvingEen hoog overslaande golf over de boeg van het passagiersschip ms. "Sibajak" van de Rotterdamsche Lloyd (gezien vanaf de brug) op de Indische Oceaan. 
afmetingenbreedte 11 cm 
hoogte 6.5 cm 
 
startdatum1929-08-12 

Commentaar van bezoekers

Hubert | 2018-12-29 | 21:40:43 Mijn opa heeft in de oorlogsjaren ook verschillende reizen gemaakt op de SIBAJAK. Volgens de aantekeningen in zijn monsterboekje eindigde zijn dienst aan boord van dit schip op 5 juli 1940 in Batavia. Op 6 juli van dat jaar, een dag later dus, ging hij aan boord van de Dempo.Nadat de Dempo door de duitse U-371 tot zinken is gebracht voer mijn opa op de Johan van Olden Barnevelt. vanaf 2-11-44 was mijn opa weer aan boord van de Sibajak. op 3 maart 45 vaart hij volgens zijn monsterboekje opnieuw uit met de Sibajak. Mogelijk is dit de reis waarmee hij uiteindelijk na ruim 5 jaren weer huiswaarts keerde.  
Maria Fekkes | 2017-05-30 | 15:28:17 Mijn Opa Cornelis Fekkes voer op de ' SIBAJAK' als Machinist. In Batavia moest het personeel van de boot het concentratie kamp in. Hij overleefde tot 1945, maar omdat de helft van de Nl vloot gebombardeerd was, konden ze hun mensen niet meteen terughalen. Toen 5 maanden na de bevrijding eindelijk een schip kwam, begaf mijn opa het leven. Hij ligt begraven in Batavia, het verhaal kwam van mijn moeder, m.Fekkes ik heb een foto van zijn graf, het is en blijft een Drama.vooral voor mijn Oma. 
Maria Fekkes | 2017-05-30 | 15:24:17 Mijn Opa Cornelis Fekkes voer op de ' SIBAJAK' als Machinist. In Batavia moest het personeel van de boot het concentratie kamp in. Hij overleefde tot 1945, maar omdat de helft van de Nl vloot gebombardeerd was, konden ze hun mensen niet meteen terughalen. Toen 5 maanden na de bevrijding eindelijk een schip kwam, begaf mijn opa het leven. Hij ligt begraven in Batavia, het verhaal kwam van mijn moeder, m.Fekkes ik heb een foto van zijn graf, het is en blijft een Drama.vooral voor mijn Oma.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.