Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De mammoettanker 'Mysella' van Shell Tankers Ltd. [...]

titelDe mammoettanker 'Mysella' van Shell Tankers Ltd. [...] 
inventarisnummerS.6319(08)1 
museumHet Scheepvaartmuseum   Het Scheepvaartmuseum
makerWeijde, A.J.L. (Hoofdweg 72 B, Amsterdam) 
scheepsnaamMysella 
omschrijvingDe mammoettanker "Mysella" van Shell Tankers Ltd. (U.K.), vermoedelijk gezien bij de proeftocht. 
afmetingenbreedte 24.5 cm 
hoogte 18 cm 
 
startdatum1970 

Commentaar van bezoekers

Carina van de Laar-Hoorman | 2020-12-16 | 21:16:36 Dit klopt. Ik ben de oudste dochter van ir. H.C. Hoorman, toen directeur van de NDSM. De tankers konden inderdaad niet terug naar Amsterdam en voeren daarom naar Rotterdam, na de proefvaart naar de Noorse fjorden en naar Lissabon voor het schilderwerk. Daar hadden ze namelijk een dok waar deze schepen in pasten. Later is een dergelijk dok door Verolme gebouwd op de Botlekwerf (VDSM) in Rotterdam. Mooie herinneringen voor mij als kind. Imposant om zo’n mammoettanker te zien in de Waterweg.
Carina van de Laar-Hoorman | 2020-12-16 | 21:16:35 Dit klopt. Ik ben de oudste dochter van ir. H.C. Hoorman, toen directeur van de NDSM. De tankers konden inderdaad niet terug naar Amsterdam en voeren daarom naar Rotterdam, na de proefvaart naar de Noorse fjorden en naar Lissabon voor het schilderwerk. Daar hadden ze namelijk een dok waar deze schepen in pasten. Later is een dergelijk dok door Verolme gebouwd op de Botlekwerf (VDSM) in Rotterdam. Mooie herinneringen voor mij als kind. Imposant om zo’n mammoettanker te zien in de Waterweg.
A.J.L. Weijde | 2013-10-26 | 12:21:57 Geachte heer,mevrouw, De foto is niet gemaakt bij de terugkeer van de proeftocht in IJmuiden. De opname heb ik zelf gemaakt in Hoek van Holland. Ik ben namelijk de fotograaf. (Nu met pensioen) Deze tankers konden niet terug naar de werf in Amsterdam, dat was te gecompliceerd. Ze werden verder zonodig afgebouwd op de werf van Verolme in Rozenburg. Vriendelijke groet, Ton Weijde De Kuiperij 42 7437 CV Bathmen   
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.