Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Ontwerptekening van een boegbeeld in de vorm van een Romeinse militair en van scheepssier op de scheg en de kraanbalk aa...

titelOntwerptekening van een boegbeeld in de vorm van een Romeinse militair en van scheepssier op de scheg en de kraanbalk aan stuurboordzijde van een onbekend schip. Afgeleide datering is 1829.  
inventarisnummerT6022 
collectietechnische tekeningen    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingOntwerptekening van een boegbeeld in de vorm van een Romeinse militair en scheepssier op de stuurboordzijde van de scheg en op de kraanbalk aan stuurboordzijde van een onbekend schip. Afgeleide datering is 1829. Dit ontwerp vertoont overeenkomsten met het ontwerp zoals afgebeeld op tekening T6007 van het kuilkorvet 'Argo', dat is getekend in een stuurboordaanzicht met de aanduiding 'Corvet Argo' en met de tekst 'Goedgekeurd 's Gravenhage den 14 september 1829 De Minister voor Marine en Koloniën (W.G.) Elout'. De 'Argo' werd in 1827 te Amsterdam op stapel gezet en in 1832 te water gelaten. De 'Argo' voerde 28 stukken. Voor de tewaterlating werd de naam veranderd in 'Van Speyk'. In 1837 in Oost-Indië afgekeurd en ging over naar de Koloniale Marine en herdoopt in 'Medusa'' (II). Het schip deed nog jarenlang dienst als wachtschip te Soerabaja.  
afmetingenbreedte 54 cm 
hoogte 44 cm 
 
startdatum1829 
einddatum1829 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.