Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Koker R2 met technische tekeningen van s.s. ‘Rotterdam’ V van de Holland Amerika Lijn (Nederlandsch Amerikaansche Stoomv...

titelKoker R2 met technische tekeningen van s.s. ‘Rotterdam’ V van de Holland Amerika Lijn (Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij). 
inventarisnummerTS7122 
collectietechnische tekeningen    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRotterdamsche Droogdok Maatschappij N.V. 
scheepsnaamRotterdamRotterdam (V) [scheepsnaam] 
trefwoordentechnische tekening 
omschrijvingDiverse tekeningen voorontwerp (4x) 1952 t/m 1958
Calque met een algemeen plan van een voorontwerp van een passagiersschip uitgerust met drie schoorstenen. Getekend is een zijaanzicht en alle dekken met de indeling ervan. Scheepsafmetingen: lengte o.a. 785 voet 0 inch; lengte w.l. 750 voet 0 inch; lengte l.l. 725 voet o inch; breedte 94 voet 0 inch; hoogte tot hoofddek 57 voet 0 inch; diepgang 57 voet 0 inch. Het formaat van het blad is ongeveer A0. Geen datum en er wordt geen naam van de vervaardiger van deze tekening vermeld. Twee calques met een zijaanzichten van een voorontwerp van een passagiersschip met een lengte van 650 voet 0 inch uitgerust met drie schoorstenen. Het formaat van de bladen is ongeveer A1. Gedateerd 20 september 1952 en er wordt geen naam van de vervaardiger van deze tekening vermeld. Kopie op papier van een tekening met het model van de schoorsteen uitgevoerd met twee slanke verticale pijpen van s.s. 'Rotterdam' V. Schaal van de tekening is 1 op 100. Formaat van het blad is A2. Tekening is afkomstig van de Holland Amerika Lijn en gedateerd 26 juni 1958. Kopie van een overzichtstekening van de opstelling van de afzuigers (fans) van de ketelschachten in de ruimte tussen de twee schoorsteenpijpen van s.s. 'Rotterdam' V. Formaat van het blad is ongeveer A2. Geen datum en geen herkomst van de tekening vermeld. Kopie van een schema met aantallen hutten op een passagiersschip met een lengte van 650 voet. H.A.L. plan 1955. Op de achterzijde is in potlood een kostenraming geschreven. Formaat van het blad A4.  
startdatum1954 
einddatum1958 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.