Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Troepenvervoer aan boord van de 'Marnix van Sint Aldegonde' tijdens Operation Torch, de Geallieerde landingen in Frans ...

titelTroepenvervoer aan boord van de 'Marnix van Sint Aldegonde' tijdens Operation Torch, de Geallieerde landingen in Frans Noord-Afrika in 1942. Troepen worden met een kleinere boot overgebracht naar land. 
inventarisnummerF65629 
collectieFotocollectie Koninklijke Nedlloyd    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
trefwoordenfoto 
omschrijvingHet betreft hier het ms ‘Marnix van Sint Aldegonde’, bouwjaar 1930. Bouwnummer 195. Gebouwd voor rekening van Stoomvaart Mij Nederland bij de Nederlandse Scheepsbouw Mij. (NSM) te Amsterdam. Het schip is in 1841 verbouwd tot troepentransportschip in dienst van BMWT. Heeft deelgenomen aan diverse geallieerde landingen in N. Afrika en Sicilië. In 1943 getroffen door een Duitse torpedo nabij Cape Bourgaroni. Alle opvarenden zijn gered. Het schip is verloren gegaan (gezonken). De foto toont Britse troepen, door een langszij liggende landingsboot (LST) overgenomen en naar de wal gebracht. Een bijgevoegd negatief onder nummer F65629-neg bevindt zich in de fotodoos. 
startdatum1942-11 
einddatum1942-11 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.