Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Twee afzonderlijk getekende lijnenplannen van twee ijzeren boeijerschuiten, die in 1884 gebouwd werden op scheepswerf T...

titelTwee afzonderlijk getekende lijnenplannen van twee ijzeren boeijerschuiten, die in 1884 gebouwd werden op scheepswerf T. van Duijvendijk te Lekkerkerk voor A. van der Zouwe te Bleskensgraaf en voor A. Suiker te Molenaarsgraaf. 
inventarisnummerT20224 
collectietechnische tekeningen    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDuijvendijk, T. van 
scheepsnaamboeijerschuit 
omschrijvingDe ijzeren boeijerschuit, die gebouwd werd voor A. van der Zouwe te Bleskensgraaf, heeft een lengte over de stevens van 50 voet 8 duim, een wijdte13 van voet, een holte van 4 voet en 5,5 duim en een grootte van 33 tonnen in Amsterdamse maat. De ijzeren boeijerschuit, die gebouwd werd voor A. Suiker te Molenaarsgraaf, heeft een lengte over de stevens van 55 voet, een wijdte van13 voet, een holte van 4 voet en ook een grootte van 33 tonnen in Amsterdamse maat. De tekening is voorzien van twee stempels: T. van Duijvendijk, Scheepsbouw in hout en ijzer, Lekkerkerk. Een tranversaalschaal in Amsterdamse voeten is op deze tekening weergegeven. Onderschrift: T. van Duijvendijk, Lekkerkerk. Afgeleverd mei 1884 en de initialen P.V.. 
afmetingenlengte 99 cm 
breedte 49 cm 
 
startdatum1884 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.