Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse opnamen van schepen in reparatie bij Wilton Fijenoord

titelDiverse opnamen van schepen in reparatie bij Wilton Fijenoord 
inventarisnummerWF-R867 
collectiefotocollectie Wilton Fijenoord    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamBergehus 
omschrijvingOnder dit inventarisnummer zijn in totaal 18 negatieven geregistreerd met uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn er opnamen van onder meer het m.s. ‘North Sands’ uit Sunderland, met aan stuurboordzijde het m.s. ‘Diadema’ en het passagiersschip ‘Flavia’ uit Genua langs de kade. Andere opnamen laten de ‘Karel Doorman’, de ‘Kinderdyk’, de Anthony II’, de ‘Glenlyon, de ‘Fernmoor’ en de ‘Philippine Jasmin’ zien. 
afmetingenhoogte 6 cm 
breedte 6 cm 
 
startdatum1968 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2014-11-10 | 08:57:57@Frank Dijkshoorn: Veel dank voor uw oplettendheid. Het afgebeelde schip is niet het m.s. ‘Bergehus’, maar het m.s. ‘North Sands’ uit Sunderland, met aan stuurboordzijde het m.s. ‘Diadema’. Op de voorgrond langs de kade ligt het passagiersschip ‘Flavia’ uit Genua. Onder dit inventarisnummer zijn in totaal 18 negatieven geregistreerd met uiteenlopende onderwerpen. De omschrijving van dit inventarisnummer is gemaakt op basis van de beschrijving op de envelop waarin de negatieven oorspronkelijk waren opgeborgen. Er zijn echter ook opnamen van de ‘Karel Doorman’, de ‘Kinderdyk’, de Anthony II’, de ‘Glenlyon, de ‘Fernmoor’ en de ‘Philippine Jasmin’ onder dit nummer gerangschikt.  
Frank Dijkshoorn | 2014-11-07 | 20:42:49Welke schepen dit zijn is niet leesbaar maar dit is niet een haven in Europoort maar de Wilton haven in Schiedam. In die haven kunnen schepen van max. 150.000 ton ( onbeladen) Dus het M.S."Bergehus" kan dat niet zijn. 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.