Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Stoompassagiersschepen, gebouwd bij 'De Schelde' voor de Maatschappij Koninklijke Rotterdamsche Lloyd.

titelStoompassagiersschepen, gebouwd bij 'De Schelde' voor de Maatschappij Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. 
inventarisnummerFS3680 
collectiefotocollectie verzameling B. Lap    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRuiterman, Foto Studio[bedrijfsnaam];  K.L.M. 
trefwoordenfoto,  reproductiefoto,  prentbriefkaart 
omschrijvingFotoserie van 57 foto's betreffende stoompassagiersschepen, gebouwd bij 'De Schelde' voor de Maatschappij Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Zeven foto's laten de in 1902 gebouwde 'Goentoer' zien, waaronder een fotokopie van een tekening van het dekkenplan met dwarsdoorsnede. Vier foto's tonen de 'Ophir' (1904). Elf foto's laten de in 1905 gebouwde 'Wilis' zien, waaronder één van de bemanning en één in een haven waar ook duidelijk zichtbaar de 'Soerakarta' ligt aangemeerd. Drie foto's tonen de 'Karadeniz' (ex 'Wilis'), waarvan één als Turks tentoonstellingsschip in 1927 in Amsterdam. Eén foto laat de 'Rindjani' (1906) zien en zeven foto's tonen de 'Kawi' (1907), waarbij twee foto's van een bemanningslid aan dek. Vier foto's laten de 'Tabanan' (1908) zien en vier foto's het interieur van dit schip. Op een van deze interieurfoto's is vermoedelijk het tegeltableau te zien, dat met inventarisnummer N30 thans onderdeel uitmaakt van de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam (Nedlloyd collectie). Daarnaast zijn er negen foto's van de in 1910 gebouwde en in 1931 gesloopte 'Tambora', waaronder vier van het interieur van het schip. Van het interieur van de 'Tambora' zijn tevens acht prentbriefkaarten. 
startdatum1902 
einddatum1931 

Commentaar van bezoekers

PieterJan Klapwijk, Maritiem Museum Rotterdam | 2019-03-08 | 17:20:27@Eray Ergec: Veel dank voor uw correctie, die wij de in de beschrijving zullen verwerken.
ERAY ERGEC | 2019-01-21 | 09:02:27"tonen de 'Karadeniz' (ex 'Wilis'), waarvan één als Turks tentoonstellingsschip in 1927 in Amsterdam. " TENTOONSTELLINGSSCHIP KARADENIZ KWAM IN JULI 1926 NAAR AMSTERDAM
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.