Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Aanbouw,doop en tewaterlating ms 'Dunkery Beacon' bij Werf de Noord, Alblasserdam.Het interieur, scheepsportretten en ee...

titelAanbouw,doop en tewaterlating ms 'Dunkery Beacon' bij Werf de Noord, Alblasserdam.Het interieur, scheepsportretten en een receptie. 
inventarisnummerFS2079 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerOudgaarden, Foto L. van;  Vrijhof, J.A.;  Swart, Jaap 
scheepsnaamDunkery Beacon 
trefwoordenprentbriefkaart,  foto 
omschrijvingHet betreft hier een fotoserie inzake het motorvrachtschip ‘Dunkery Beacon’, gebouwd op scheepswerf Werf de Noord te Alblasserdam onder bouwnummer 647. Bouwjaar 1959. Het schip is gebouwd voor rekening van rederij The Crawford Shipping Co. Ltd. te Londen. De fotoserie toont, in een totaal van 29 zwart-wit afbeeldingen onder meer dee doop en tewaterlating van het motorvrachtschip.Het betreft 15 foto's van het takelen en plaatsen van onderdelen voor de hoofdmotor in het schip bij Werf de Noord. Daarnaast zijn er 6 foto's (en een dubbel exemplaar) van het schip en genodigden tijdens feestelijkheden rondom de tewaterlating. Tenslotte zijn er 5 interieurfoto's van diverse zit-, eetruimten of kantoren in het schip en 2 scheepsportretten. 
startdatum1958 
einddatum1959 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.