Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een boom welcke in Indien alleen bekent is, int ondergaen vande Son brengende veel welrieckende bloemen, welcke alle int...

titelEen boom welcke in Indien alleen bekent is, int ondergaen vande Son brengende veel welrieckende bloemen, welcke alle int opgaen vande selve weder af vallen, en dat het gantsche Iaer door. 
inventarisnummerBWAE923a-P38 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDoetecum, Johan van (I);  Linschoten, Jan Huyghen van 
omschrijvingMet de hand ingekleurde prent opgenomen in de uitgave 'Itinerario, voyage ofte schipvaert/ van Jan Huygen van Linschoten naer Oost ofte Portugaels Indien, inhoudende een corte beschryvinge [...]'. Een tafereel van een binnentuin is afgebeeld. Links staan twee bomen, waar twee mannen de bloemen van oprapen en in een mand stoppen. Aan de rechterboom is een os vastgebonden die waterkruiken over zijn rug draagt, die wordt geleegd in een karaf. Vooraan de prent zit een vrouw met verschillende specerijen en planten voor zich uitgelegd: peper, arecabladeren en de bloemen die door de mannen links worden opgeraapt. De vrouw zit en draagt een doek om haar lichaam. Op de achtergrond zien we rechts een poort waarlangs een trap naar een huis loopt. Er loopt een man de trap op en bovenaan de trap is een kleine vogelkooi afgebeeld. 
afmetingenhoogte 25.0 cm 
breedte 31.0 cm 
hoogte 31.9 cm 
breedte 40.5 cm 
 
startdatum1596 
einddatum1596 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.