Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


St. Vincente

titelSt. Vincente 
inventarisnummerBWAE858-P4 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerCanin, Jan Jansz. (II) 
omschrijvingKaart van St. Vincente te zien [het huidige São Vicente, Brazilë]. De stad is ommuurd met houten palen. Verder zijn er ook een suikermolen (letter B), een fort of verdedigingswerk (letter D) afgebeeld. Op het water zijn een Europees schip en een inheemse kano en een groter zeilschip te zien. De letters in de prent verwijzen naar de beschrijving op de pagina voor de prent.
A. Is de Stadt van S.Vincent, rontom met houten palesaden versterckt. B. Is over de Revier/ daer diversche Suycker Molens ende een Cappel staet/ die Spilberghen afbranden. C. Is een cleyn Casteeltjen onlangs daer gheleght. D. Is den Noordelijcken hoeck/ alsmen na S.Vincent vaert/ daer oock een Reduyt ofte wacht is. E. Is een hooghten daer een Heremitagie op staet/ daer men alle de omligghende plaetsen van ontdecken kan. F. Is de Stadt Santus versien met eenigh grof Gheschut. G. Is het Casteel daer se in tijt van noot/ haer op betrouwen. H. Is den mont vande Revier naer het Casteel daeroock een cleyne teghen-weer is.
Deze kaart is opgenomen in de uitgave "Reys-boeck van het rijcke Brasilien, Rio de la Plata ende Magallanes, Daer in te sien is, De Gheleghentheyt van hare Landen ende Steden, haren handel ende wandel, met de Vruchten ende Vruchtbaerheyt der selve." Deze prent is onderdeel van dezelfde kopergravure als BWAE858-P5, dit zijn twee prenten gegraveerd op één koperplaat. 
afmetingenhoogte 20.2 cm 
breedte 15.5 cm 
hoogte 20.2 cm 
breedte 31.1 cm 
hoogte 23.4 cm 
breedte 37.5 cm 
 
startdatum1624 
einddatum1624 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.