Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Reskontre van de Spanijaerden tegens de Roovers voor de Stad Panama, Nevens het Verbranden en Ruijneren van de felve sta...

titelReskontre van de Spanijaerden tegens de Roovers voor de Stad Panama, Nevens het Verbranden en Ruijneren van de felve stadt. 
inventarisnummerBWAE443-P13 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingDe afbeelding is verdeelt in twee gedeeltes. Op het onderste gedeelte zie je mannen vechten. De mannen van Henry Morgan tegen de Spanjaarden. Rechts staat een groep mannen met geweren toe te kijken naar het gevecht in het midden van de afbeelding. In het midden zie je een hoop rook en mannen die met hun geweer schieten. Aan de buitenkant van het gevecht liggen een aantal dode mannen en paarden. In het midden van de afbeelding loopt een man met een vlag. Het bovenste gedeelte van de afbeelding toont de stad Panama. Uit de gebouwen komt vuur en rook. Voor de stad varen een paar kleine bootjes en op het strand lopen mensen.
De stad Panama is de hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse land Panama.
Prent opgenomen in De Americaensche zee-roovers. Behelsende een pertinente en waerachtige Beschrijving van alle de voornaemste Roveryen, en onmenschelijcke wreedheden, die de Engelse en Franse Rovers, tegens de Spanjaerden in America, gepleeght hebben. Verdeelt in drie deelen: Het Eerste Deel verhandelt hoe de Fransen op Hispanjola gekomen zijn, de aerdt van 't Landt, Inwoonders, en hun manier van leven aldaer. Het Tweede deel, de opkomst van de Rovers, hun regel en leven onder malkander, nevens verscheyde Roveryen aen de Spanjaerden gepleeght. Het Derde 't verbranden van de Stadt Panama, door d'Engelsche en Franse Rovers gedaen, nevens het geen de Schrijver op sijn Reys voorgevallen is. Hier achter is bygevoeght, Een korte verhandeling van de Macht en Rijkdommen, die de Koninck van Spanje, Karel de Tweede, in America heeft, nevens des selfs Inkomsten en Regering aldaer. Als mede een kort begrijp van alle de voornaemste Plaetsen in het selve Gewest, onder Christen Potentaten behoorende. / Beschreven door A.O. Exquemelin. Die self alle deze Roveryen, door noodt, bygewoont heeft. Met schoone Figueren, Kaerten, en Conterfeytsels, allen na't leven geteeckent, versien. - Amsterdam : Ten Hoorn, 1678. 
afmetingenhoogte 17 cm 
breedte 27.2 cm 
hoogte 19 cm 
breedte 43.1 cm 
 
startdatum1678 
einddatum1678 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.