Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Commodorevlag van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij

titelCommodorevlag van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij 
inventarisnummerM11304 
collectiekunstnijverheid    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamNieuw-Zeeland[scheepsnaam] 
omschrijvingVlag van een commodore van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij (KPM). Rechthoekige vlag met op een rood veld in de linker bovenhoek een witte zespuntige ster, in het midden een witte ruit (niet doorlopend tot de randen van de vlag) met daarin het geborduurde embleem van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij, een gouden kroon met parels en edelstenen.
De witte ster linksboven geeft aan dat het een vlag is van een commodore, de oudste gezagvoerder bij de vloot. Deze vlag is afkomstig van K.H. Hemkes die tussen 6 mei 1935 tot 9 maart 1935 commodore van de KPM was.
De vlag is opgeborgen in een houten doos met aan de bovenzijde een glasplaat. Op de doos is een metalen plaatje aangebracht met de tekst: "K.H. Hemkes Commodore der Koninklijke Paketvaart Maatschappij 6 mei 1935 - 9 maart 1938". Vermoedelijk kreeg K.H. Hemkes de vlag en de doos van / namens de directie van de KPM bij zijn vertrek uit Batavia naar Australië toen hij gezagvoerder was van het s.s. 'Nieuw Zeeland' (zie F87722) 
afmetingenhoogte 8 cm 
breedte 37.8 cm 
diepte 31 cm 
hoogte 140 cm 
breedte 211 cm 
 
startdatum1938 
einddatum1938 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.