Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Volmodel van de 'Esnaad 712', een bijlboeg type (5009) fast crew supplier, zoals ontworpen en gebouwd door Damen Shipyar...

titelVolmodel van de 'Esnaad 712', een bijlboeg type (5009) fast crew supplier, zoals ontworpen en gebouwd door Damen Shipyards voor de Esnaad uit Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). 
inventarisnummerM10050 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerWeston, Scale Models 
omschrijvingVolmodel van de 'Esnaad 712', een fast crew supplier, type Sea Axe, met een bijlboeg (axe bow). Het model heeft een oranje romp, zwart onderwaterschip en een witte boottop. Het werkdek heeft een lichte houtkleur. Op dit werkdek zijn een beting met haak (achter), twee brandbluskanonnen (in de boorden), een hydraulisch kraantje (bakboord) een sloepdavit (stuurboord) aangebracht. Tegen de opbouw staan midscheeps drie vuilcontainers geplaatst. In de davit hangt een model van een reddingboot (een zg. 'fast rescue boat', FRSQ 700). Het bijlboegtype bevoorradingsschip is onder leiding van Jaap Gelling door Damen Shipyards in de jaren 2004 - 2011 ontwikkeld uit een Damen standaardtype ontwerp. Het basisprincipe voor het bijlboegontwerp is vanaf 1990 onderzocht door Dr.ir. L. Keuning van de TU Delft. Het schip krijgt door de bijlboeg een zodanig zeegangsgedrag dat het bij hogere vaart lagere verticale versnellingen opwekt, wat het comfort aan boord verhoogt (er is een lagere kans op zeeziekte door een meer gedempte stampbeweging). De bijlboeg is speciaal ontworpen voor het vervoer van personeel in de offshore en voor het met hogere snelheid vervoeren van goederen van het land naar olie- en gasplatforms. Op het bovendek staat het IMO No. 9585302 genoteerd. 
afmetingenlengte 121 cm 
breedte 35.2 cm 
hoogte 53.7 cm 
 
startdatum2011 
einddatum2011 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.