Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Model van het m.s. 'Prins Willem van Oranje' (2) van de N.V. Maatschappij Zeetransport 'Oranje Lijn' (Anthony Veder).

titelModel van het m.s. 'Prins Willem van Oranje' (2) van de N.V. Maatschappij Zeetransport 'Oranje Lijn' (Anthony Veder). 
inventarisnummerM9564 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamPrins Willem van Oranje[scheepsnaam] 
omschrijvingModel van het m.s. "Prins Willem van Oranje" (2) in 1953 gebouwd door Boele's Scheepswerven & Machinefabriek te Bolnes (bouwnr. 949) voor de Oranje Lijn (N.V. Maatschappij Zeetransport) te Rotterdam.
Het model verwijst naar het eerste passagiersschip (60 passagiers) voor de N.V. Maatschappij Zeetransport (Oranje Lijn). Het was bestemd voor de vaart tussen Rotterdam, Hamburg, Antwerpen en de havens van de Canadese Oostkust en de Grote Meren van Noord-Amerika. Bij indienststelling was het het snelste schip in haar klasse en het vierde snelste van Nederland. De enkele schroef werd aangedreven door een 2-tact enkelwerkende 12-cilinder Werkspoor-Lugt motor met oplading (drukvulling), vermogen 9.600 APK, snelheid 18,5 mijl. In 1964 is de 'Prins Willem van Oranje' (2) verkocht naar Oost-Duitsland en herdoopt in 'Ferdinand Freilligrath'. Tussen 1974 en 1979 is het diverse malen van eigenaar veranderd en achterenvolgens herdoopt in 'Freijo Universal Honululu', 'August 8th' en 'Nikolast'. In 1977 werd het opgelegd te Singapore. In 1979 voor sloop naar Taiwan verkocht. 
afmetingenlengte 69 cm 
breedte 9 cm 
hoogte 17 cm 
schaal 1:190  
lengte 84.5 cm 
breedte 24 cm 
hoogte 34.2 cm 
 
startdatum1953 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.