Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Volmodel van het vrachtstoomschip 'Prins Willem van Oranje', een zogenaamd 'boiler on deck' type schip, van de N.V. Maat...

titelVolmodel van het vrachtstoomschip 'Prins Willem van Oranje', een zogenaamd 'boiler on deck' type schip, van de N.V. Maatschappij Zeetransport 'Oranje Lijn' (Anthony Veder). 
inventarisnummerM3589 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamPrins Willem van Oranje[scheepsnaam] 
omschrijvingVolmodel van het vrachtstoomschip 'Prins Willem van Oranje', van de N.V. Maatschappij Zeetransport 'Oranje Lijn'. Het model heeft in scheepsromp aan bakboord midscheeps een opening waardoor de machinekamer te zien is. Het model toont een 'laker', een schip geschikt om door de sluizen van de Canadese St. Lawrance Seaway te varen en, en het is een zogenaamde 'boiler on deck' type schip.
Het model verwijst naar de 'Prins Willem van Oranje, zoals dit gevaren heeft voor de N.V. Maatschappij Zeetransport van de jaren 1938 - 1952. Het schip is door deze rederij tijdens de bouw overgenomen van de Noorse reder Fjell Line, Olsen & Ugelstad die het schip in 1938 liet bouwen bij de werf van Frederikstad Mechaniske Verksted in Noorwegen. In 1953 hernoemde de Oranje Lijn dit schip tot 'Prins Philips Willem', om de naam vrij te maken voor nieuw te bouwen schip. 
afmetingenlengte 156.5 cm 
breedte 50 cm 
hoogte 50 cm 
schaal   
lengte 200 cm 
breedte  cm 
hoogte 84.5 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.