Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Model van een takel

titelModel van een takel 
inventarisnummerM1380 
collectiemodellen en maquettes    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKop 
omschrijvingModel van een takel, twee blokken (hout) bruin gelakt aan elkaar verbonden met bouwen.
Model van een takel, bestaande uit een zevenschijfs-bovenblok en een zesschijfs-onderblok. De blokken zijn verdeeld in een boven- en benedenhelft, waarbij de schijven van de helften haaks op elkaar staan. De bovenste schijven van ieder blok (d.w.z. de schijven direct onder de haak) hebben een grotere diameter dan de onderste schijven. Het takeltje is vervaardigd door de vader van de heer Kop, die het vak van scheepstimmerman uitoefende. Het was reeds ± 50 jaar in schenkers bezit. 
afmetingenhoogte 53 cm 
hoogte 25 cm 
breedte 4.5 cm 
diepte 4.5 cm 
diameter 4.5 cm 
diameter 4.0 cm 
diameter 0.5 cm 
 
startdatum1952 
einddatum1952 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2015-05-18 | 14:28:52@Floris Hin: wij zullen het originele object erbij pakken om uw vragen te kunnen beantwoorden. U ontvangt per separate mail nader bericht.
Floris Hin | 2015-05-18 | 14:19:24 goedendag ik zit nu in jullie bestand en vond inventarisnummer M1380 (modellen en maquettes): Model van een takel, twee blokken (hout) bruin gelakt aan elkaar verbonden met touwen. Model van een takel, bestaande uit een zevenschijfs-bovenblok en een zesschijfs-onderblok; de schijven van ieder blok haaks op elkander staande. Het takeltje is ver......... Mijn vraag is: is er een afbeelding beschikbaar van dit takel en zijn er maten van? Lengte, breedte, dikte, schijfdiameter, schijf/touwmaat? Zijn de opgegeven maten de maten van ieder afzonderlijk blok Met dank, een goede groet floris
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.