Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het gemeerd liggen met een Schip, de Sloepen, het uitbrengen en ligten van Werp-Ankers, enz; Het op stroom halen; het do...

titelHet gemeerd liggen met een Schip, de Sloepen, het uitbrengen en ligten van Werp-Ankers, enz; Het op stroom halen; het doen vallen van Ankers, in klip- en in zandgronden. 
inventarisnummerB27642-P098 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerComte, Pieter le;  Veelwaard & Zonen, Daniël 
omschrijvingAfbeelding van plaat 96: Fig. 588: Een schip geheel in zijn tuig gemeerd aan twee ducdalven. Fig. 589: Een sloep of barkas voor het verrichten van zwaar werk. Fig. 590: Een dreg voor in een sloep. Fig. 591: Het uitbrengen van een werpanker. Fig. 592: Een sloep met een anker in het water. Fig. 593: Een anker dat is gevallen op zandgrond. Fig. 594: Een anker dat is gevallen op zandgrond met een bocht in het touw. Fig. 595: Een anker dat valt op een rotsachtige bodem. Een schip is gemeerd, wanneer een schip aan de wal is vastgemaakt door middel van paardenlijnen, jaagtrossen, landvasten en kettingen, zonder het gebruik van een anker.
Prent opgenomen in de uitgave Praktikale zeevaartkunde en theoretische kennis, voor handel en scheepvaart / Pieter le Comte, Ridder van de Militaire Willems-Orde, Oud-Zee-Officier, enz. - Amsterdam : Hulst van Keulen, 1842. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.