Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Beschrijving der soorten van Blokkken en hunne verschillende benamingen, als: enkele, dubbele, drieschijfs-blokken, enz.

titelBeschrijving der soorten van Blokkken en hunne verschillende benamingen, als: enkele, dubbele, drieschijfs-blokken, enz. 
inventarisnummerB27642-P010 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerComte, Pieter le;  Veelwaard & Zonen, Daniël 
omschrijvingAfbeelding van plaat 9: Fig. 36: Een enkel blok. Dit wordt zo genoemd, omdat er maar één schijf in het hout zit. Fig. 37: Pokhouten schijf met een inkeping. Fig. 38: Houten nagel of as van een schijf. Fig. 39: Een dubbel blok met in het midden een dam, zodat de schijven elkaar niet kunnen raken. Fig. 40: Een drieschijfsblok met twee dammen. Fig. 41: Een Engels marszeilsschootblok. Fig. 42: Een vioolblok. Het vioolblok heeft een schijf boven en een schijf onder, met ertussen een dam. Fig. 43: Een kinnebaksblok. Fig. 44: Een geitouwblok, voorzien van twee gaten. Fig. 45: Zusterblok dat tussen twee hoofdtouwen dient gebonden te worden. Fig. 46: Een doodshoofd of juffer, voorzien met drie gaten. Fig. 47: Een juffer met vier gaten. Fig. 48: Een hart met een langwerpig getand gat. Fig. 49: Een hart of een houten kous. Fig. 50: Het hart voor de boegspriet met een rond en getand gat.
Prent opgenomen in de uitgave Praktikale zeevaartkunde en theoretische kennis, voor handel en scheepvaart / Pieter le Comte, Ridder van de Militaire Willems-Orde, Oud-Zee-Officier, enz. - Amsterdam : Hulst van Keulen, 1842. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.