Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kaart van het eiland Mannicolo, opgemaakt door den Kapitein P. Dillon, bevelhebber van het O.I. Compagnie schip The Rese...

titelKaart van het eiland Mannicolo, opgemaakt door den Kapitein P. Dillon, bevelhebber van het O.I. Compagnie schip The Research. 1827. 
inventarisnummerB5200b-P3 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerZurcher, J.C. 
omschrijvingKaart van het eiland Mannicolo, in het boek ook wel het eiland van De La Pérouse genoemd. Tegenwoordig heet dit eiland Vanikoro en is onderdeel van de Salomoneilanden. In 1788 arriveerde de Franse ontdekkingsreiziger Jean-François de La Pérouse bij Vanikoro met zijn twee schepen ‘La Boussole’ en ‘L’Astrolabe’. Beiden schepen werden onherstelbaar beschadigd door de riffen gelegen rondom het eiland en La Pérouse en zijn bemanning raakten gestrand. Ze werden nooit meer teruggezien. In 1826 arriveerde de Engelse kapitein Peter Dillon op Vanikoro met zijn schip ‘St. Patrick’. Hij vond restanten van de schepen van La Pérouse en schreef over zijn vondst in het verslag 'Narrative and Succesful Result'.
Kaart opgenomen in de uitgave Reis naar de eilanden der Zuidzee, gedurende de jaren 1827 en 1828 : behelzende het verslag der ontdekking van het lot van de La Perouse / Peter Dillon. - Amsterdam : Beijerinck, 1830. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.