Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Des avonds, na zonnenondergang, en des morgens eer zy opgaat, verzaamelen zich de vrouwelijke Naabestaanden rondsom het ...

titelDes avonds, na zonnenondergang, en des morgens eer zy opgaat, verzaamelen zich de vrouwelijke Naabestaanden rondsom het Lyk en beweenen den Afgestorven. 
inventarisnummerB40533b-P4 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerOllefen, Lieve van;  Huizer, G.J. de 
omschrijvingAfbeelding van Edelhold, het hoofdpersonage van dit boek, hij vertelt zijn kleinkinderen over de inheemse bevolking van Noord-Amerika (die in het boek Indianen worden genoemd). Op deze prent staat het rouwproces van deze volken afgebeeld. Op de voorgrond ligt de overledene in een hut. Hij ligt op een dierenhuid op de grond, en heeft een kussen onder het hoofd. Naast hem liggen zijn pijl en boog en tooi. Achter het lijk een groep rouwende vrouwen. Aan de wand van de hut hangt een kleine voedselvoorraad; twee stukken vlees, een gevangen vis, en een dode vogel.
Prent opgenomen in de uitgave Merkwaardige reizen in en door vreemde werelddeelen, ingerigt naar de vatbaarheid der jeugd / naar het Hoogduitsch van J. Glatz. - Amsterdam : Wed. M.H. Helmig, 1831. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.