Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Warhafftige entwerffung Des gantse Streichs, so aus Holland geg Mitternacht durchs Nassauische Meer, zum fluss Obij fuhr...

titelWarhafftige entwerffung Des gantse Streichs, so aus Holland geg Mitternacht durchs Nassauische Meer, zum fluss Obij fuhrt, nach Verzeichnus Iohann Hugonis Linschottanj, Vo Annis 1594 und 1595 etc. 
inventarisnummerB17343j-P6 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerBry, Johann Dieterich de 
omschrijvingKaart opgenomen in de uitgave 'Zehender Theil Der Orientalischen Indien begreiffende Eine Kurtze Beschreibung der Neuwen Schiffart gegen Nordt Osten, oder die Amerische Inseln in Chinam und Iapponiam, von einem Engelländer Henrick Hudson newlich erfunden, beneben kurtzer Andeutung der Inseln [...]'. De kaart geeft het gebied weer waarlangs de noordelijke reis in 1594, 1595 is ondernomen, van Holland, langs Noorwegen, bovenlangs de Scandinavische eilanden, naar het oosten langs de kusten van het huidige Rusland. Links bovenin is in een cartouche in het Nederlandse de titel van de kaart opgenomen, met daaronder een graadstok afgebeeld. Op de kaart zijn in de verschillende wateren schepen, routes, windrozen afgebeeld. Bij ‘Mare de Vlacke’ is een zeehond opgenomen, en bij de ‘Novum Mare Sept.’ een walvis. Links bovenin is in het Duits de titel opgenomen van de prent en rechts onder is in het Latijn de reis opgenomen en een graadstok weergegeven.
De prent is een deel van de Nederlandse tegenhanger met recordnummer: B21593d-P16. 
afmetingenhoogte 14.0 cm 
breedte 33.5 cm 
hoogte 31.3 cm 
breedte 60.0 cm 
 
startdatum1613 
einddatum1613 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.